Емполи затвърди добрата си форма с победа над Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трета поредна домакинска победа за Емполи в италианския елит

Емполи постигна победа с 1:0 в домакинстовто си на Сампдория на “Стадио Карло Кастелани” в среща от 18-ия кръг на Серия А. В герой за домакините се превърна Тайрон Ебуехи, който се разписа в 55-ата минута и това бе първи гол за него в италианския елит.

Така домакините записаха четвърти пореден мач без поражение в Калчото. Те събраха 22 пункта в актива и са 12-ти в класирането. Отборът на Сампдория пък заема 19-ото място с девет точки и е на седем от 17-ия Сасуоло.

Емполи имаше превес през първото полувреме, но не успя да стигне до попадение. В 55-ата минута “сините” откриха резултата с гол на защитника Ебуехи. Той засече с глава центриране на Разван Марин от корнер – 1:0.

След като изостана в резултата, Сампдория създаде доста голови положения. “Моряците” си помислиха, че ще си тръгнат с точка от това гостуване в Тоскана, след като вкараха дълбоко в добавеното време.

Омар Коли прати топката в мрежата за 1:1 в 97-ата минута като при попадението ключова роля имаше и вратарят на генуезци Емилиано Аудеро, който се бе включил в битката в наказателното поле. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен за игра с ръка на Габиадини и гостите останаха с празни ръце от срещата.