Енцо Мареска търси нови опции за вратарския пост в Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се ,,сините" да се разделят с един от двамата си вратари, което ще наложи ново попълнение на този пост

Челси е добавил вратаря на Реал Мадрид Андрий Лунин към списъка си с потенциални цели.

През втората половина на 2023-24 г. Джордже Петрович застана на вратата и се представи наистина добре, за да замести контузения Робърт Санчес, който не успя да си възвърне титулярната позиция, след като се възстанови от контузия в коляното. Въпреки това, назначението на Енцо Мареска като треньор на Челси изглежда ще има пагубен ефект върху бъдещите шансове на Петрович да бъде титуляр.

Тъй като се знае, че Робърт Санчес е по-добър в играта с крака, сръбският национал изглежда все по-вероятно ще бъде продаден или даден под наем и ще се търси алтернативна опция за Санчес. Вече има няколко потенциални имена, като вратарят на Виляреал  – Филип Йоргенсен

Челси позволи на Кепа Аризабалага да премине под наем на ,,Сантиаго Бернабеу”, за дa замести контузения Тибо Куртоа. Докато Аризабалага изигра 20 мача във всички турнири, запазвайки девет чисти мрежи, той загуби титулярното си място от Лунин за втората част от сезона.

Според Football Insider, Челси са останали достатъчно впечатлени от Лунин и биха желали да го привлекат. След като Куртоа е напълно възстановен, украинецът отново ще стане втори избор в отбора на ,,Лос Бланкос”. Понеже Лунин има само 1 година от договора си с Реал, Челси ще опита да се възползва и да го купи за по-ниска цена това лято.