Ериксен и Лукаку нокаутираха Лудогорец в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер спечели с 2:0 срещу Лудогорец на стадион “Хювефарма Арена” в първи 1/16-финален двубой между двата тима в Лига Европа. Попаденията за италианския тим вкараха Кристиан Ериксен и Ромелу Лукаку през второто полувреме, като футболистите на Антонио Конте удариха и две греди.

Павел Върба заложи на Пламен Илиев на вратата, като пред него действаха Недляков, Терзиев, Григоре и Сисиньо. В средата на терена бе дуото Дяков – Анисе, а напред Вандерсон, Каули, Марселиньо и единственият нападател Якуб Шверчок.

За тима на Интер на вратата очаквано бе Падели предвид липсата на Ханданович. В защита Антонио Конте се довери на титулярите Ранокия, Годин и Д’Амброзио. В средата на терена в схемата 3-5-2 действаха Ериксен, Бираги, Валеро, Весино и Моузес, а в нападение бяха Алексис Санчес и Лаутаро Мартинес.

Интер имаше първата възможност за гол в мача във втората минута на срещата. Виктор Моузес центрира от дясно на нападението на гостите, като топката попадна в Кристиано Бираги. Халф-бекът на гостите шутира от близка дистанция, но ударът му рикошира в Георги Терзиев и излезе в корнер. Лудогорец успя да влезе в мача и да се противопостави на съперника като ограничи атаките на “нерадзурите” в първите минути.

В 18-та минута Матиас Весино пробва удар от средна дистанция, но топката мина над вратата. В 22-рата минута испанският съдия на срещата даде първи жълт картон в мача – получи го Лаутаро Мартинес, с което нападателят отпада от сметките за реванша. В 25-ата минута Бираги стреля от воле след ново взаимодействие с Моузес, но Пламен Илиев показа невероятен рефлекс и спаси.

В 40-ата минута Лаутаро Мартинес стреля, но ударът му бе слаб и Илиев улови с лекота. Веднага след това Лудогорец пробва бърза атака, но Интер внимаваше в защита. Три минути след това бранителят Дариуш Григоре получи жълт картон за грубо влизане срещу Моузес. До края на първата част двата тима не успяха да създадат положение за гол и се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Интер вдигна оборотите след почивката като явно на полувремето Антонио Конте е дал добри указания на играчите. В 50-ата минута гостите нацелиха греда, след като Санчес отправи удар към вратата, но все пак Пламен Илиев се намеси и топката се отби в гредата, преди да излезе в корнер. След центрирането от ъглов удар, Андреа Ранокия стреля с глава, но в аут. В следващата атака на ‘нерадзурите’ Лаутаро Мартинес пробва удар от далечна дистанция като топката мина над вратата.

В 71-вата минута Интер откри резултата. Гостите направиха много добра атака, като Лукако комбинира с Ериксен и датчанинът стреля мигновено с десния крак и прати топката в ъгъла на вратата, като Илиев нямаше как да се намеси – 0:1.

Две минути по-късно Ериксен можеше да вкара второ попадение, но топката срещна напречната греда след удара на датския национал от 20-на метра. Малко преди края на мача Мавич Чибота опита да спечели дузпа за Лудогорец, но получи жълт картон за симулация.

В добавеното време Интер получи дузпа за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Решението бе взето след използване на ВАР, който дебютира в България. Ромелу Лукаку не сбърка от бялата точка оформи крайния резултат – 0:2.