google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще се опитаме да стигнем възможно най-далеч на Мондиал 2022", заяви Ериксен

Датският халф Кристиан Ериксен е развълнуван да играе на Световното първенство в Катар. Полузащитникът претърпя сърдечен удар в първия мач на Дания на Евро 2020 срещу Финландия през юни месец миналата година, но по-малко от 18 месеца по-късно отново е със своята страна на голям международен форум. Той определи чувството като невероятно и се надява Дания да стигне далеч на Мондиала

“Първото нещо, което заявих публично, беше, че искам да се върна и да имам шанс да бъда на Световно първенство, а времето, което се случи между двете, беше наистина невероятно”, коментира Ериксен пред “Скай Спортс”.

“Връзката с отбора е много тясна, искам да кажа, винаги е била здрава, но определено след това, което се случи, стана още повече. Този състав, дори и без мен, израсна много”, добави Ериксен.

“Мисля, че това се промени в сравнение с преди, когато дори преди последното Световно първенство през 2018 г. трябваше да преминем през групата и след това да излезем оттам. Но мисля, че сега ще се опитаме да стигнем възможно най-далеч”, коментира халфът на Ман Юнайтед.

Дания ще играе срещу Тунис в първия си мач на Мондиал 2022 на 22 ноември, след което се изправя срещу Франция и Австралия в група D.