Ериксен се завърна на Европейското с гол, но Словения взе точка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дания трябваше да се задоволи с равенство 1:1 за старт на Евро 2024

Дания и Словения взеха по една точка в първия си мач от Евро 2024. За “червения динамит” отбеляза Кристиян Ериксен 1100 дни след като получи кошмарен сърдечен арест в Копенхаген на Евро 2020, но голът му не стигна за отбора му да вземе трите точки.

Дания имаше нужда от 17 минути, за да излезе напред в резултата. След много добра атака от тъч Йонас Винд пусна топката с пета към влизащия в наказателното поле Кристиан Ериксен, който с едно докосване си овладя топката и я заби в долния десен ъгъл.

В 75-ата минута Андраж Шпорар беше близо до гол за Словения, след като засече остро центриране от свободен удар в наказателното поле, но не намери очертанията на вратата. След по-малко от минута пък Шешко изстреля снаряд от над 20 метра, но ударът му срещна левия страничен стълб.

В 77-ата минута Словения все пак стигна до изравнително попадение, когато топката стигна до Ерик Янжа, а той от границата на наказателното поле отправи изстрел, който рикошира в тялото на Мортен Хюлманд и прати кълбото неспасяемо във вратата на Дания за крайното 1:1.