Ерлинг Холанд няма спирка – Борусия надви ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд победи Пари Сен Жермен с 2:1 в първи 1/8-финален мач между двата отбора в Шампионска лига. Ерлинг Холанд продължи да бележи за “жълто-черните” и вкара двата гола за своя тим, докато Неймар отбеляза попадението за ПСЖ като и трите гола бяха през втората част. 

Двубоят стартира с предимство за гостите, като в 4-ата минута Мбапе шутира опасно, но Роман Бюрки се намеси добре. В 10-ата минута Неймар стреля опасно от пряк свободен удар, но шутът му мина покрай гредата. Четири минути по-късно Борусия направи много добро нападение и имаше числено предимство в полето на съперника, но атаката завърши с неточен удар на Джейндън Санчо. В средата на полувремето английският национал имаше нов шанс за гол, но Кейлор Навас се намеси добре. В 27-та минута отново Санчо пробва рефлекса на Навас, като стражът на парижани отново бе на висота.

В 35-ата минута звездата на домакините Ерлинг Холанд шутира силно, но топката не намери оертанията на вратата на Навас. До почивката двата тима намалиха оборотите и феновете на “Сигнал Идуна Парк” не видяха ново голово положение.

Началните минути на второто полувреме не предложиха заплаха за двете врати. В 68-ата минута Ашарф Хакими стреля над напречната греда на Кейлор Навас. Секунди след това Дортмунд откри резултата. “Жълто-черните” направиха чудесна атака, която бе завършена от Холанд, който бе най-съобразителен в наказателното поле и изпревари бранителите на ПСЖ, за да прати кълбото в мрежата на Навас – 1:0.

Пари Сен Жермен изравни много бързо с гол на Неймар. Килиан Мбапе проби в наказателното поле на съперника и пусна чудесен пас за бразилеца, който не сгреши на празна врата за 1:1. Домакините обаче бяха решени на всичко да спечелят срещата. Героят отново се казваше Ерлинг Холанд, който получи пас от Рейна и от 20-на метра с мощен шут прати топката във вратата на парижани за втори път – 2:1.

В 81-вата минута Неймар имаше шанс за попадение, но шутът му срещна гредата. ПСЖ не успя да стигне до равенство и по този начин ще влезе с пасив от един гол в реванша на “Парк де Пренс”.