Ерлинг Холанд постигна рекорд в Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В първия мач от 1/8 финалите на Шампионската лига Борусия Дортмунт беше домакин на Пари Сен Жермен. Срещата беше проведена на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд и приключи с победа на германския отбор с резултат 2:1.

Два пъти за състава на Борусия отбеляза 19-годишният норвежки нападател Ерлинг Холанд . Сега той има 10 гола и 1 асистенция в 7 мача на Шампионска лига. Ерлинг се превърна в петият играч в историята на Шампионската лига, който е успял да вкара минимум 10 гола в своя дебютен сезон в турнира, отбелязва Opta.

19-годишният Холанд е ученик на норвежкия клуб Брун. Той се прехвърли в Борусия в самото начало на 2020 г. от австрийския Ред Бул Залцбург. Заплатената за трансфера сума възлезе на 20 млн.евро. Футболистът има подписан договор с германския клуб, който е в сила до лятото на 2024 година.

Ето и какво заяви Холанд след мача с Пари Сен Жермен:

„Искам да бъда първи в списъка на голмайсторите. Що се отнася до втория гол, не мислех дълго – просто се възползвах от момента. Това са моментите, за които работя. Това е фантастично! ” – заяви футболистът пред официалния уебсайт на Холандия на УЕФА.

През този сезон Ерлинг участва в 29 мача, в които отбеляза 39 гола и 8 асистенции.

Реваншът между Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунт ще се проведе на 11 март в Париж, на стадион „Парк де Принс“.