Еспаньол “ухапа” Реал Мадрид и отнесе четири гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците откриха след гаф на Куртоа, но не успяха да удържат "белия балет"

Реал Мадрид постигна убедителен обрат срещу Еспаньол с 4:1, след като гостите поведоха с гол в началото на второто полувреме.

В 3-ата минута Арда Гюлер получи подаване от Джуд Белингам и стреля опасно, но вратарят на Еспаньол, Жоан Гарсия, успя да спаси. Малко по-късно Килиан Мбапе също беше близо до откриване на резултата, но ударът му от малък ъгъл беше избит от Гарсия. Реал доминираше в атаката, но първият гол в мача падна за Еспаньол в 55-ата минута, когато Жофре Карерас успя да центрира, а след рикошет топката мина между краката на Тибо Куртоа и влезе във вратата за 0:1.

Реакцията на Карло Анчелоти беше бърза, като той пусна в игра Винисиус, който внесе свежест в атаката на “белите”. В 60-ата минута домакините успяха да изравнят чрез Даниел Карвахал, който се разписа след хаотична ситуация в наказателното поле на Еспаньол. Малко по-късно, в 75-ата минута, Родриго направи обрата пълен след прекрасно подаване от Винисиус.

Само три минути по-късно Винисиус добави и трети гол за Реал след бърза контраатака, като този път Мбапе му асистира с извеждащо подаване. В края на мача, в 90-ата минута, французинът оформи крайния резултат 4:1, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу младия бразилски талант Ендрик.