Етър отнесе Витоша с 6:2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Етър (Велико Търново) спечели гостуването си на Витоша (Бистрица) с резултат 6:2 в последния мач от 23-тия кръг на родното първенство.

„Бистришките тигри“ остават на последно място в класирането на efbet Лига с едва един спечелен мач и само 5 точки. Отборът от старата българска столица не бе побеждавал от началото на ноември, когато надигра Черно море с минималното 1:0. С тази победа „болярите“ излизат на 10-то място.

За домакините това бе 5-та поредна загуба, а в последните 4 , те реализираха само един гол. Бистричани имат най-лошата атака и втората най-слаба защита в първенството. „Виолетовите“ също не впечатляваха с резултатност, преди началото на тази среща. В последния си мач хвърлиха една от бомбите на сезона, като се докопаха до равенство с шампионите от Лудогорец.

Витоша не е записвал „суха мрежа“ от 8-ми май 2019, когато направи равен 0:0 с отбора на Дунав в Русе. Най-убедителната победа в историята на Витоша е точно срещу Етър в плейофната фаза на изминалия шампионат – 3:0 на 15-ти април на стадиона в Бистрица.

Още в 10-тата минута гостите откриха резултата. Красимир Станоев центрира от ляво, последва разбъркване , при което Яни Пехливанов подаде към Александър Дюлгеров и бившият бранител на ЦСКА разстреля вратаря на Витоша.

Две минути по-късно Етър удвои преднината си. Антон Огнянов проби по лявото крило и центрира по земя за Милчо Ангелов. Ударът на бургазлията за малко не бе блокиран от застаналия на гол линията Веселин Минев, но топката все пак се оплете в мрежата на Християн Василев.

В 15-тата минута резултатът придоби класически размери. Милчо Ангелов нахлу в наказателното поле и подаде към Яни Пехливанов. Последният направи резултата 3:0.

След малко повече от 30 минути игра, Витоша стигна до гол. Илия Димитров бе задържан в наказателното поле от Антон Огнянов и арбитърът отсъди наказателен удар. Дузпата бе реализирана от Кристиян Кочилов.

5 минути преди края на първото полувреме Етър отбеляза четвърто попадение. Евгени Зюмбюлев сбърка и Фло Боджадж излезе на добра позиция. Нападателят на Етър не се забави и прати топката в мрежата.

В 59-тата „бистришките тигри“ отново намалиха изоставането си. Атанас Кабов стреля от дистанция, а Христо Иванов не успя да избие по най-добрия начин. Топката попадна в Димитров, който отбеляза за 2:4.

В 65-тата минута Милчо Ангелов и Иван Стоянов разиграха и последният остана сам срещу вратаря. За ветеранът не бе проблем да покачи резултата на 5:2.

В 76-тата минута се разписа и новото попълнение Тонислав Йорданов. Той се разписа от близка дистанция, след като бе намерен след изпълнение на пряк свободен удар.