Етър шокира Лудогорец на “Ивайло”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Етър и Лудогорец завършиха при резултат 1:1 в мач от 22-рия кръг на „Ефбет“ лига.

Разградчани загубиха първия мач от 1/16-тина финалите на Лига Европа срещу Интер и желаеха да се върнат на победния път. Аут за срещата бе голмайсторът Клаудио Кешеру. Той обаче ще бъде готов за реванша на „Джузепе Меаца“.

Павел Върба направи няколко промени от мача с Интер. От дясно на защитата стартира Джордан Икоко, тъй като Сисиньо изтърпява наказание. Под рамката застана Пламен Илиев, а в „сърцето“ на отбраната Драгош Григоре и Георги Терзиев. Отляво действа Антон Недялков. В центъра на терена оперира Светослав Дяков и до него Стефан Баджи, който влиза на мястото на Анисе. Мястото си по двете крила запазиха Вандерсон и Каули Оливейра. В атака „орлите“ разчитаха на Якуб Швиерчок, активно подпомаган от Марселиньо.

Етър разчита основно на своя треньор Петко Петков, който е бил дълги години асистент в Лудогорец, първо на Георги Дерменджиев, след което и на  Димитър Димитров-Херо. Ако спечели мача, той ще се превърне в първия треньор, работил и в последствие постигал победа срещу Лудогорец.

Петков заложи на Анатоли Господинов, на вратата. Пред него Дюлгеров и Станоев. На двата бека Скерлев и младока Станев. В халфовата линия се разчиташе на Яни Пехливанов, Никола Колев и Антон Огнянов. По крилата нападаха Иван Стоянов и Педро Лагоа, а защитата на Лудогорец бе тормозена от Милчо Ангелов.

„Орлите“ можеха да открият още в 4-тата минута. Марселиньо нанесе опасен удар директно от фал, но топката срещна гредата, след много важната намеса на Господинов. Няколко минути по-късно и Швиерчок нацели гредата. Полякът бе оставен да овладее на гърди в наказателното поле и стреля с акробатичен удар.

В 10-тата минута гостите нацелиха и трета греда. Вандерсон шутира от малък ъгъл, но отново Анатоли Господинов успя да отбие топката в гредата.

В 21-вата Швиерчок пропусна, след удар от границата на наказателното поле.

В 32-рата минута Лудогорец отбеляза, но голът бе отменен. Каули намери мрежата, след извеждащ пас, но страничния съдия вдигна засада. Повторенията обаче показаха, че нападателят на разградчани е бил в редовна позиция.

6 минути по-късно Стефан Баджи отправи силен удар, който бе блокиран от бранител на „виолетовите“.

До края на първото полувреме разградчани продължиха да са по-силният отбор на терена, но до попадение във врата на „болярите“ не се стигна.

Втората част предложи доста интригуващо начало. Първо в 48-ата минута домакините поведоха. Иван Стоянов проби отдясно и със страхотен прехвърлящ удар матира Пламен Илиев.

Радостта на „болярите“ трая само две минути. Драгош Григоре засече центриране от корнер, коженото кълбо срещна гредата, но този път топката се озова в Марселиньо, който реализира.

В 57-тата минута капитанът Дяков центрира към Вандерсон, но ударът на бразилеца премина над врата на „виолетовите“.

В следващите няколко минути ритъмът на игра се наруши от фалове и смени и двата състава не стигнаха до опасно голово положение.

81-ата минута Марселиньо изпусна, след добро центриране на Вандерсон.

В добавеното време Вандерсон шутира от близко разстояние , след разбъркване в наказателното поле на Етър, но ударът му бе блокиран.

Лудогорец запазва дистанцията от Левски на 7 точки. Етър пък изпреварва Царско село за 10-тото място.

За разградчаните следва гостуване в Кърджали на Арда, „болярите“ ще гостуват на Витоша (Бистрица.)