Етър удари незаинтересован Славия в столицата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" с победа за честта си в последния мач в елита

Етър записа успех с 2:0 в гостуването си на Славия в двубой от последния кръг на efbet Лига. “Виолетовите” вкараха по едно попадение през двете полувремена, като точни бяха Кольо Станев и Преслав Боруков. Това беше едва втора победа за Етър в плейофите за оцеляване и въпреки успеха, тимът завършва на последната 14-та позиция и изпада от елита.

Етър откри резултата в 9-ата минута след много добра атака. Милчо Ангелов получи пас на крилото от Кнежевич и центрира в пеналта, където Кольо Станев заби топката в мрежата на домакините – 0:1.

В 18-ата минута Макрилос пропусна добра възможност за Славия, а малко по-късно и Антовски не успя да възстанови ремито. В 31-вата минута вратарят на Етър отрази удар на Макрилос от 18-на метра. До края на първата част Славия бе по-активният отбор, но не успя да изравни.

Славия започна по-активно второто полувреме, но липсваше концентрация в нападателите на “белите”. В 50-ата минута Калоян Кръстев не съумя да засече подаване на Антовски. Секунди след това Макрилос не успя да затрудни Господинов и вратарят на Етър улови неговото центриране.

В 72-ата минута обаче Етър предреши крайния изход на мача. Преслав Боруков много красив гол с удар от дистанция, за да увеличи преднината на “болярите”.

В 81-ата минута Радослав Кирилов можеше да вкара почетно попадение за “белите”, но неговият удар мина на сантиметри покрай вратата.