Ето какво обяви Зинедин Зидан преди финала за Суперкупата на Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След като направи три забележителни победи за Шампионската лига, Зинедин Зидан показа самочувствие и заяви, че днес определено се чувства по-уверен като наставник, отколкото при първите си стъпки, при старта му с Реал Мадрид. Той не скри задоволството си от факта, че прогресът му е ясно забележим, а също така се похвали и за израстването си въобще като характер и личност. Той напомни, че най-важното е човек да не пропуска да се възползва от ситуациите в живота, както и да почерпи поука от тях, а също и от обкръжението си. За него е от голямо значение да поддържа баланса, вслушвайки се в разумните съвети на хората около себе си, защото това му помага да следва една много важна цел – прогреса.

 

Зидан коментира бегло и обстановката около Ернесто Валверде, но мъдро отсъди, че от подобни ситуации никой треньор не е застрахован и той не би желал да навлиза в подробности. Споделя, че е очаквал победата на Барселона, но също така е бил убеден и че Атлетико Мадрид няма да се предаде лесно и ще отстоява позиции до последно.

Относно днешния двубой, наставникът на Реал Мадрид беше категоричен, че това е един изключително важен мач за “лос бланкос” и деветият му пореден финал начело на отбора. Той сподели, че момчетата му продължават с настървение да преследват победата за трофей и пропусна да коментира новия формат на Суперкупата с думите, че щом федерацията е взела такова решение, той няма какво да добави и просто ще се възползва от предоставената от турнира възможност. Зидан завърши с думите, че е щастлив от това, че е в Испания и може да се наслаждава на играта и живота.