Ето кои напускат Манчестър Сити след скандала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На 14 февруари, в деня на Свети Валентин, футболният свят беше разтърсен от новината, че  Манчестър Сити е спрян от участие в Шампионска лига за 2 години, поради нарушаване на правилата на финансовия феърплей. 

Сега „гражданите“ са изправени пред огромни загуби – на точки, пари и имидж. И поради това играчите се оттеглят от клуба. Ето за кои се говори усилено, че ще напуснат отбора:

 

Ето кои напускат Манчестър Сити след скандала 1

Кевин Де Бройне

През този сезон белгийският полузащитник показва невероятна игра и дори е съвсем близо до счупването на рекорда във Висшата лига по брой асистенции на сезон. Всеки клуб в света би искал да има такъв играч. Белгиецът най-вероятно ще отиде в Реал Мадрид, от който де Де Бройне се интересува още откакто играеше във Волфсбург

Ето кои напускат Манчестър Сити след скандала 2

Рахим Стърлинг

Реал Мадрид проявява интерес към Рахим Стърлинг и ръководството им сериозно обмисля възможността да се сдобият атакуващия халф на „гражданите“, който този сезон вече е вкарал 11 гола в шампионата на Англия. Отсъствието на Манчестър Сити от Шампионската лига през следващите две години вероятно ще принуди англичанина да смени клуба това лято.

Ето кои напускат Манчестър Сити след скандала 3

Лерой Сане

Лерой Сане, възстановявайки се от контузия, имаше намерение да смени клуба. Вече почти година германецът води преговори с Байерн, а Ювентус също наскоро се присъедини към интересуващите се от играча. Невъзможността за представяне в Шампионската лига приближава Сане до напускането на английския тим.

 

Ето кои напускат Манчестър Сити след скандала 4

Пеп Гуардиола

Доскоро треньорът вярваше твърдо в ръководството на клуба и се надяваше Манчестър Сити да не бъде изключен от Шампионската лига, така че лошата новина накара Пеп да се замисли за бъдещето си. Испанецът вече каза, че ще разгледа възможността да напусне клуба, ако Манчестър не успее да оспори това решение. Освен това  в договора Гуардиола има клауза, която му позволява да напусне клуба още през лятото на 2020 година.