Ето кои взимат най-големи заплати във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гарет Бейл е най-добре платената звезда в Премиър Лийг

Френското издание Екип публикува класация на футболистите и треньорите с най-високи заплати в Англия, от която става ясно, че Гарет Бейл е най-добре платеният футболист във Висшата лига. Уелсецът печели по 2,5 милиона евро на месец, а Пеп Гуардиола е с най-високо възнаграждаение сред треньорите с 1,89 млн. евро.

Уелският национал Гарет Бейл, който играе на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” под наем от Реал Мадрид, получава най-високата заплата сред играчите в английската Висша лига, като сумата от 2,5 млн. евро е посочена преди да бъде обложена с данъци. Според информациите по-голямата част от заплатата на офанзивния футболист се изплаща от “белия балет”.

В топ 5 на най-добре платените играчи в Премиър Лийг са още вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа (1,85 млн. евро), футболистите на Манчестър Сити – Кевин де Бройне (1,58 млн. евро) и Стърлинг (1,48 млн. евро) и халфът Пол Погба от Ман Юнайтед (1,43 млн. евро).

Най-добре платеният треньор в Премиър лийг към момента е Пеп Гуардиола (Манчестър Сити), а треньоръте на Тотнъм – Жозе Моуриньо и Ливърпул – Юрген Клоп, печелят по (1,42 милиона евро) и са след испанския специалист в класацията.