Ето кой е новият собственик на Ботев (Пловдив)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сдружението ПФК Ботев (Пловдив) има решение на въпроса със собствеността на клуба, като новият собственик на “жълто-черните” е Илиян Филипов, който оглавява фирма ПИМК. Феновете вече са провели разговор с него и той почти е приел да бъде новият силен човек в пловдивския гранд. Всичко ще стане окончателно ясно на Общото събрание, което е планувано за 21 август.

След дербито с Локомотив (Пловдив), прокуристът в ръководството на „жълто-черните“ Асен Караславов начерта доста черна картина относно бъдещето на “канарчетата”.

„След прехвърлянето на акциите аз лично съм много притеснен, и не само аз. Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има“, сподели той.

Цялото ръководство ще бъде сменено. Бизнесменът ще се довери на свои хора, които да управляват тима. “Жълто-черните” започнаха по страхотен начин новото първенство, като записаха успех с 2:0 срещу градския съперник Локо. Направената селекция от наставника Ферарио Спасов вдъхва допълнителни надежди и ще е грехота отборът да бъде съсипан.

Филипов ще има задачата да довърши и ремонта на „Колежа“, а това най-много вълнува бултрасите. Те са готови да изчакат година-две за челно класиране на тима, ако за сметка на това се завърнат в своя дом.

Както е известно, доскоро собственик на Ботев беше Георги Самуилов, като той вече обяви оттеглянето си, но направи обещание да продължи да подпомага клуба. Бизнесменът прехвърли своя дял от 60% на сдружението ПФК Ботев (Пловдив). Ако се стигне до разбирателство с Илиян Филипов, то той ще получи контролния пакет акции на „жълто-черните“.