Еуфория в Ман Сити – върнаха отбора в Шампионската лига

Прочетена:162
Еуфория в Ман Сити - върнаха отбора в Шампионската лига 1
0 0

Манчестър Сити ще бъде допуснат до участие в Шампионската лига още следващия сезон, след като Аритражният съд в Лозана отмени двугодишната санкция на клуба, наложена заради нарушаване на правилата за финансов феърплей.

Глобата на Гражданите пък бе сериозно намалена до 10 милиона евро.

През февруари европейската футболна централа УЕФА наказа Сити с лишаване от право на участие в континенталните турнирите за два сезона. Освен това клубът от “Етихад” трябваше да заплати глоба в размер на 30 милиона евро.

УЕФА мотивира решението си с некоректно предоставяне на информация, включващо фалшифициране на приходите от рекламни договори в периода между 2012 и 2016 г. В Манчестър отрекоха обвиненията и през цялото време твърдяха, че са невинни.

Малко след обявлението на съда в Лозана Сити излезе с официална позиция:

“Докато Манчестър Сити и правните съветници на клуба все още не разгледали подробно позицията на Спортния арбитражен съд, клубът приема днешното решение като потвърждение за позицията на клуба и доказателствата, които той предостави.”

Отмяната на санкцията е огромно облекчение за клуба от “Етихад”. Евентуално неучастие в Шампионската лига щеше да струва на Гражданите около 100 милиона паунда – сума, идваща от наградния фонд на турнира, тв правата, приходи от продажби в дните на мачовете и други.

На 7 август Ман Сити ще приеме Реал Мадрид в среща-реванш от 1/16-финалите в тазгодишната надпревара. В първия двубой Гражданите се поздравиха с победа с 2:1.

Победителят в двойката ще се изправи на 1/8-финалите срещу спечелилия дуела между Ювентус и Олимпик Лион.

Сподели