Евертън и Ливърпул не успяха да счупят нулите на “Гудисън Парк”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора създадоха редица шансове пред двете врати и резултатът категорично не отговаря на събитията на терена.

Отборите на Евертън и Ливърпул не успяха да излъчат победител помежду си в 241-вото дерби на Мърсисайд.

Двата тима завършиха наравно 0:0 на стадион “Гудисън Парк” в откриващия двубой от 6-ия кръг в английската Висша лига.

В 32-ата минута се откри страхотна възможност за гол пред домакините след грешка в защитата на Ливърпул, но изстрелът на Том Дейвис се отклони в десния страничен стълб на Алисон.

2 минути преди края на редовното време “червените” отвърнаха на предизвикателството. Първоначално Дарвин Нунес нацели зрелищно напречната греда, а кълбото впоследствие се озова в Луис Диас, който шутира, но топката се озова право в лявата греда на Пикфорд.

В 69-ата минута Конър Коуди бе точен от близка дистанция след остро центриране по земя, но ВАР отмени попадението на играча на Евертън заради положение на засада.

Ливърпул можеше изключително драматично да грабне победата в последната минута от добавеното продължение, но ударът на Мохамед Салах се отклони за пореден път в гредата, като имаше и лека намеса на Пикфорд.

В крайна сметка Евертън заслужено взе точка от мача, като по този начин “карамелите” събраха 4 точки и се изкачиха на 14-ата позиция, докато футболистите на Юрген Клоп вече имат 9 точки и са 5-ото място.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Евертън: Джордан Пикфорд – Нейтън Патерсън, Джеймс Тарковски, Конър Коуди, Виталий Миколенко – Онана, Том Дейвис, Алекс Иуоби, Антъни Гордън, Демарай Грей, Нийл Мопе

Мениджър: Франк Лампард

Ливърпул: Алисон – Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Върджил ван Дайк, Костас Цимикас – Фабиньо, Харви Елиът, Фабио Карвальо – Луис Диас, Мохамед Салах, Дарвин Нунес

Мениджър: Юрген Клоп