Евертън на Анчелоти мина и през Брайтън, Хамес с два гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Евертън срази Брайтън с 4:2 в двубой от четвъртия кръг на английската Висша лига. Две попадения за “карамелите” реализира колумбийската звезда Хамес Родригес, а по един гол добавиха Йери Мина и Доминик Калвърт-Люин. Точни за “чайките” пък бяха Нийл Мопе и Ивес Бисума.

Това бе чевърта поредна победа за Евертън от началото на сезона, с което тимът на Карло Анчелоти излезе начело във временното класиране с актив от 12 точки и голова разлика 12-5.

Срещата започна много добре за “карамелите”, които откриха резултата в 16-ата минута след попадение на Калвърт-Люин с глава след асистенция на Сигурдсон.

Евертън доминираше на терена, но техният съперник изравни резултата в 41-вата минута чрез Нийл Мопе. В добавеното време на първото полувреме обаче Хамес Родригес центрира от фаул в наказателното поле, където Йери Мина вкара за 2:1.

Седем минути след подновяването на играта Хамес отбеляза трето попадение за мърсисайдци. Колумбийският национал се разписа след асистенция на Алекс Иуоби. В 80-ата минута отново Хамес вкара за 4:1, отбелязвайки за втори път в мача.

В края на двубоя Брайтън бе по-активен на “Гудисън Парк” и стигна до второ попадение чрез Ивес Бисума. Като цяло “чайките” имаха положения, отправяйки 11 удара към вратата на съперника, но само 3 от тях намериха очертанията на вратата.