Евертън пожела една от звездите на Швейцария на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Евертън се интересува от нападателя на Швейцария Харис Сеферович, тъй като Рафа Бенитес се стреми да засили своите атакуващи възможности за предстоящия сезон

Според португалското издание Correio de Manha, нападателят на Бенфика Харис Сеферович може да бъде обект на интерес от Евертън в трансферния прозорец. Новият мениджър на “карамелите” Рафа Бенитес е в търсене на нов нападател, а швейцарският национал привлече вниманието със силните си изяви на Евро 2020.

Сеферович направи силен сезон за Бенфика, като вкара 26 гола и записа седем асистенции във всички състезания. На 29 години той може да не представлява голяма бъдеща стойност за Бенфика, което означава, че португалският тим може да продаде нападателя. Впечатляващите изяви на Сеферович на Евро 2020 за Швейцария доведоха до повишаване на стойността му. Бенфика оценяваше нападателя за много по-малко в сравнение с 30 милиона евро, които искат за него сега.

Евертън има доста възможности в атака, въпреки че поне двама от нападателите им могат да напуснат клуба за постоянно, оставяйки само с Ричарлисън и Доминик Калвърт-Люин като за поста централен нападател. И двете звезди са в стартовия състав и е нужно да имат алтернатива, а другите играчи в нападение са Мойс Кийн и Дженк Тосун, но те се очаква да напуснат.

Въпреки че Сеферович може да не е от калибъра на Калвърт-Люин, той със сигурност може да добави качествено към нападението на Евертън и да се пробва във Висшата лига. Швейцарският национал може да бъде златната резерва на Евертън, която липсваше през миналия сезон след напускането на Мойс Кийн в посока ПСЖ.