Евертън с безценна победа срещу Лестър в битката за оцеляване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Карамелите" виждат спасението след успех на "Кинг Пауър Стейдиъм"

Евертън спечели гостуването си на Лестър Сити с резултат 2:1 в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига. Това бе втори пореден успех за възпитаииците на Франк Лампард след победата над Челси в миналия кръг. Така Евертън се измъкна от опасната зона и е на 16-ото място в класирането с актив от 35 точки, като има и мач по-малко от конкурентите си в битката за спасение.

И трите попадения в днешния двубой на “Кинг Пауър Стейдиъм” бяха отбелязани преди почивката. Витали Миколенко даде аванс на Евертън с попадение в 6-ата минута. Патсон Дака бързо изравни за Лестър пет минути по-късно. След равностойни минути, Евертън стигна до втори гол чрез бранителя Мейсън Холгейт точно когато бе изминал половин час игра.

Лестър доминираше през второто полувреме и отправи шест точни удара, но Джордан Пикфорд изигра пореден силен мач за Евертън и запази аванса на своя тим. В 82-рата минута Харви Барнс пропусна една от най-добрите възможности за “лисиците”. С това поражение отборът на Лестър остана на 14-ото място с актив от 42 точки, като загубата бе трета поредна за тима на Брендън Роджърс.

Евертън вече е на 16-ото място с актив от 35 точки, като има една повече от Бърнли и Лийдс, които са с мач повече. В следващия си двубой “карамелите” гостуват на Уотфорд на 11 май и ако спечелят ще направят нова важна крачка към оцеляването.