google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският бранител започна трудно, но спечели много на "Олд Трафорд"

Патрис Евра разкри, че кариерата му в Манчестър Юнайтед е започнала по най-лошия възможен начин, тъй като той повръща и наранява главата си при загуба в дербито на Манчестър, а също така и бързо се запознава със “сешоара” на сър Алекс.

Евра се присъедини към Юнайтед през 2006 г. и направи брилянтна кариера на Олд Трафорд, спечелвайки 14 трофея в осемгодишен престой при “червените дяволи”. Французинът пристигна в Юнайтед с много очаквания, след като помогна на бившия отбор на Монако да стигне до финала на Шампионската лига през 2004 г.

Въпреки че в крайна сметка всичко се получи за Евра, животът в Юнайтед не можеше да започне много по-зле за защитника. Той повърна, получи контузия, получи лечение със сешоар сър Алекс Фъргюсън и загуби от Манчестър Сити.

От Юнайтед винаги се очакваше победа в дербито тогава, поради което поражението им с 1:3 при дебюта на Евра беше огромен шок по онова време, което не беше в полза на французина. Това беше кошмарен резултат за Евра, но се оказа, че той е имал ужасна сутрин преди мача, тъй като е повръщал.

„В девет сутринта видях моите съотборници – Луис Саха, Микаел Силвестре – да ядат паста, да ядат боб… така че започнах да ям закуската си. Чувствах се наистина сит, влязох в стаята си и повърнах. Повърнах цялата си храна, потих се и ми се гадеше”, заяви Евра.

В дербито със Сити, бранителят е изваден на почивката, като е имал порязване на главата още в 5-ата минута след сблъсък със Синклер.

„Футболът беше толкова бърз, толкова силен. В Монте Карло четири пъти бях обявен за най-добрия ляв бек. Мислех си, че съм успял, че съм голям играч. Тогава на полувремето, това беше първият път, когато сър Алекс Фъргюсън ме запозна със “сешоара” ((крясъци в лицето на провинил се играч).

„Той унищожи всички и дойде при мен и каза: „Ще седнеш до мен и ще учиш английски футбол“. Играл съм за френския национален отбор, бил съм на финал на Шампионската лига, а в първия ми мач бях заменен след 45 минути”, спомня си Евра за неговия дебют в Юнайтед.