Европейските грандове влизат в битка за звезда на Валенсия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от звездите на Валенсия – Феран Торес, ще бъде един от най-желаните футболисти през летния трансферен прозорец. Интерес към младежкия национал на Испания има от шест топ клуба от Европа, като футболистът има договор с “прилепите” до лятото на 2021 година.

Отборите на Манчестър Сити, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Ливърпул и Барселона имат интерес към крилото, като по последни информации, Борусия Дортмунд са се отказали от жестоката конкуренция. Топ клубовете от Висшата лига са фаворити за подписа на 20-годишният футболист, според медиите на Острова.

Ръководството на Валенсия почти сигурно ще приеме оферта за играча това лято, тъй като той може би няма да подпише нов договор и така клубът ще го загуби без пари през следващото лято. В момента Феран Торес има освобождаваща клауза от 100 млн. евро, но със сигурност ще може да бъде спазарен за по-малка сума.

През този сезон Феран Торес е изиграл 25 мача в “Ла Лига” като е вкарал 4 попадения. През миналата кампания крилото записа 24 срещи за представителния тим на Валенсия, като бе отбелязал 2 попадения. Феран Торес е юноша на “прилепите” и стартира професионалната си кариера във втория отбор на Валенсия през 2016 година. Потенциалът му веднага е забелязан и през сезн 2017/18 е взет е първия отбор. Той прави дебюта си за Валенсия на 30 ноември 2017 година, когато влиза като резерва в двубоя срещу Реал Сарагоса от Купата на Краля.