google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Николас Джаксън няма да бъде наказан за шамар на Морато по време на сбиване между играчи на Челси и Нотингам Форест

Няколко играчи от Челси и Нотингам Форест се забъркаха в разгорещена свада по време на неделния мач във Висшата лига на Стамфорд Бридж. Спорът започна, когато защитникът на гостите – Неко Уилямс, блъсна доста силно Марк Кукурея от Челси в собствения си старши треньор Енцо Мареска, предизвиквайки хаос край тъчлинията.

Ситуацията ескалира и нападателят на “сините” Николас Джаксън загуби хладнокръвие, като беше забелязан да удря шамар на защитника на Нотингам Форест – Морато. Въпреки това, след задълбочено проучване на инцидента от видео асистент рефера (ВАР), се стигна до заключение, че няма достатъчно доказателства за насилствено поведение, за да бъдат повдигнати обвинения срещу играча, а ФА също се въздържа от предприемане на действия срещу нападателя. Това е една от добрите Челси новини тази седмица и ще даде шанс на Джаксън да играе в следващите мачове на тима.

Въпреки че Джаксън може да е избегнал индивидуални санкции, Челси и Форест са обвинени от ФА на Англия за неспособност да контролират своите играчи по време на сбиването. ФА публикува официално изявление във вторник, което гласи:

„Челси и Нотингам Форест бяха обвинени след масови сблъсъци в мача от Висшата лига в неделя (6 октомври). Твърди се, че и двата клуба не са успели да гарантират, че играчите им не са действали по ровокативен начин в 88-ата минута.”