google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дългоочакваният двубой между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи ще се състои на територията на щата Флорида. Това бе съобщено на американски журналисти от служители на UFC пожелали анонимност. Дискретно поднесената информация дава отговор на въпроса къде ще се проведе дългоочакваното събитие с няколко шампионски двубои на 9-ти май. Организацията все още не е анонсирала официално намеренията си, но в някаква степен решението за Флорида звучи логично с оглед на последните изказвания от страна на Атлетическата комисия на Невада и многото неясноти около тайнствения файт остров, който Дейна Уайт подготвяше за провеждането на UFC 249.

В теча на информация фигурира и планът за трансферирането на бойците. Те  ще летят до град Джаксънвил, от където ще се отправят към дестинацията за провеждане на двубоите, която все още се пази в тайна.

По-рано този месец губернаторът на Флорида Рон Десантис утвърди списък от бизнеси от голямо значение, който може да включва и ММА. Този списък дава възможност провеждане на събития, в които участват „служители в професионалните спортове и медийни продукции с национална аудитория – включително спортисти, актьори, екипи и други отговорни за осигуряването на услуги, стига мястото да е затворено за граждани“.

Боксовата атлетическа комисия на Флорида пък заяви пред авторитетния сайт ММА файтинг, че е готова да организира професионални спортни събития, стига да не са в разрез със законовите разпоредби. Тоест и тук нещата опират до плътно съобразяване със становището на здравните власти и положението с епидемията от Коронавирус. Със сигурност обаче Дейна Уайт не е подбрал дестинацията случайно и вероятно е преценил, че шансовете за провеждане на ивента в настоящата хипотетична ситуация са по-големи от другите възможни опции.

Битката между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи идва на фона на поредица от сътресения при организирането на UFC 249, след като главното действащо лице – шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов се прибра в родния Дагестан и не можа да излети обратно. Организацията го замести с Джъстин Гейджи, но бойната вечер така и не се състоя след поредица от рестрикии и отказ на големи телевизионни и рекламни компании да участват в спортно мероприятие в такъв особен момент. 9-ти май ще бъде нов опит за рестарт на ивентите организирани от най-голямата компания в света на смесените бойни изкуства, а нейният президент Дена Уайт определено изглежда по-решен отвсякога.