Федерер и Джокович с победи в първия ден в Мелбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Двама от фаворитите за спечелване на Australian Open Роджър Федерер и Новак Джокович, постигнаха очаквани победи в първия кръг на турнира. Швейцарецът се наложи с 3:0 сета срещу Стийв Джонсън, докато Джокович постигна по-труден успех с 3:1 сета срещу Ян-Ленард Щруф. Това бе и победа №900 в Тура за сърбина, който през този месец спечели и турнира ATP Cup със своята страна.

Федерер показа много класен тенис в своя мач срещу американеца Стийв Джонсън. Само за 83 минути игра, швейцарецът спечели с 6-3, 6-2, 6-2. Роджър направи ранен пробив в мача и установи контрол върху срещата от самото начало. Федерер се представи много силно на сервис в цели мач и не остави шансове на съперника да пробие. Носителят на 20 титли от Големия шлем бе безупречен във всеки един от сетовете и просто бе формалност да спечели мача.

Новак Джокович нямаше толкова лесно начало на Australian Open, след като загуби сет от Ян-Ленард Щруф, но все пак спечели с 3:1. Шампионът от миналата година спечели оспорвана първа част след тайбрек, а във втория сет бе безкомпромисен като го взе с 6-2. Третата част обаче отиде на сметката на Щруф, който започна с трудно спечелен сервис гейм, след което осъществи пробив. В края на сета германецът направи още един пробив и спечели частта с 6-2 за изненада на мнозина.

Джокович веднага вдигна нивото в 4-ия сет и поведе бързо с 2-0. Немецът не успя да повтори играта си от третия сет и допусна изоставане с 1-4. В крайна сметка Джокович не даде нов гейм на съперника си и спечели 4-и я сет с 6-1, с което и мача и с 3-1 сета.

В други от по-интересните двубои в схемата при мъжете, Сам Куери записа победа с 3:0 сета срещу Борна Чорич. От турнира отпадна и поставения Денис Шаповалов, който загуби от Мартин Фучович с 1:3 сета. За втория кръг се класираха още Филип Колшрайбер, Матео Беретини, Гуидо Пея, Стефанос Циципас и Дан Еванс.