Фен на Манчестър Юнайтед обиждал расистки Лингард
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

От Манчестър Юнайтед обявиха, че започват разследване за расисти обиди към собствения си играч Джеси Лингард. След снощния мач, в който „червените дяволи“ надиграха Дарби Каунти с 3:0, фен на отбора е отправил расистки скандирания към Лингард, докато последния се е качвал в клубния автобус.

Във видео, записало ситуацията, могат да се чуят критики към офанзивния футболист на „червените дяволи“. Те са свързани основно с това, че не е записвал голове или асистенции през настоящия сезон. Към края на видеото могат да се чуят и обидните скандирания. „Скай спортс“ съобщава, че от клуба моментално са започнали разследване на ситуацията и , че са изискали повече информация от Дарби Каунти. Полицията в Дарби също е започнала свое разследване на случката.

Припомняме, че подобно отношение към играчите, не е прецедент. През лятото халфът Пол Погба стана жертва на расистки обиди, след като не успя да реализира една дузпа в мача с Уулвърхемптън. В градското дерби с Манчестър Сити, Фред и Лингард бяха обиждани от своите. По втория случаи отношение взе и Оле Гунар Солскяер : „Видях в клипа, Фред и Джеси бяха грозно обиждани и този приятел трябва да се срамува от постъпката си. Това е неприемливо поведение и се надявам той повече да не присъства на футболни мачове“.