Фенербахче официално представи Йозил: Той сега е наш!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският национал се сбогува с Арсенал

Месут Йозил официално е играч на Фенербахче, след като разтрогна договора си с Арсенал. Двата клуба обявиха, че германският национал вече е футболист на турския гранд.

32-годишният плеймейкър осъществява трансфер във Фенербахче като свободен агент. Неговият контракт с Арсенал бе до края на сезона, но “артилеристите” търсиха начини как да се разделят с него, за да не плащат огромната му заплата от 350 000 лири на седмица. По неофициалнни данни, новият договор на Йозил с Фенербчхе ще му носи с 80 % по-малко приходи. Той ще бъде в сила до лятото на 2024 година.

В клуба от Северен Лондон, Месут Йозил прекара 7,5 години, в които спечели четири трофея, отбеляза 44 гола и се отчете със 71 асистенции.

“Искам да благодаря на Арсенал за невероятното пътуване през последните 7,5 години. Заедно успяхме да завоюваме трофеи за първи път след девет години пауза и създадохме спомени, които ще останат за цял живот. На привържениците на Арсенал искам да заявя, че те винаги ще останат в сърцето ми”, написа Йозил в прощалното си писмо към лондончани.

Турският клуб от своя страна написа в Twitter: “Той сега е наш!”