Феноменална точка на Григор Димитров влезе в историята (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спечелена точка от Григор Димитров попадна в топ 3 на най-великите за изминалите 10 години. Tennis TV направи компилация от 50-те най-изумителни „хотшот“ изпълнения за изминалото десетилетие, като избра най-добрите от тях, а изпълнението на Григор се нареди на третото място.

Става дума за двубоя на Гришо срещу Виктор Троицки в Базел през 2012 година. Тогава първата ракета на България спечели с 6:3 6:2, а в срещата реализира една от най-красивите точки в цялата си кариера.

Феноменалното изпълнение бе в четвъртия гейм на втория сет. Тогава Димтиров сервира при дюс и след пласиран форхенд по обратния диагонал излиза на мрежата. Сърбинът обаче предварително е отгатнал посоката и праща удар в краката на съперника си, който изглежда, че ще му донесе спечелване на точката. Димитров обаче ловко се отмества, оставя ракетата зад гърба си и прави нещо, което може да бъде описано като магическо изпълнение. Вижте и видео от невероятната точка на Григор в Базел, която си заслужава да се гледа многократно:

Номер 1 в класацията на топ 50 най-добрите изпълнения бе удар с гръб на Гаел Монфис срещу Мартон Фучович. “Сребърният медал” пък е за Пабло Куевас, който спечели точка с невероятен удар с гръб към корта зад основната линия срещу Александър Зверев.

Вижте всички изпълнения в тази страхотна класация: