Фенове на Марсилия безчинстват в базата, отложиха мача с Рен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Поне 25 ултраси са били арестувани след днешните сблъсъци

Двубоят между Марсилия и Рен в Лига 1 беше отложен заради ексцесиите на феновете на Марсилия в базата на клуба. Срещата трябваше да сатртира днес от 22:00 часа, но е отменена за неопределено време.

Медиите във Франция съобщават, че над 200 ултраси на Олимпик са присъствали на протеста срещу президента Жак Анри Еро. По-късно напержението е ескалирало и между 50 и 100 фена са успяли да влязат в базата – те са нахлули в офисите и са плячкосвали наред, като дори са посегнали на личните вещи на треньора Андре Вилаш-Боаш.

Войствено настроените привърженици на Марсилия са хвърлили множество димки и бомбички, а впоследствие стана ясно, че сигнална ракета е ударила в гърба футболиста Алваро Гонсалес, за щастие без да доведе до сериозни последствия за него. Ултрасите са хвръляли камъни както по клубния автобус, така и по обикновени служители от персонала.

Силите на реда, които са пристигнали, са овладяли положението, като има и поне 25 арестувани.

Недоволството на привържениците идва заради слабото представяне на тима в полседните срещи – Марсилия записа три поредни загуби. Освен това треньорът Вилаш-Боаш призна вчера, че най-вероятно ще напусне след края на сезона.