Лил обърна Марсилия и се доближи до Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марсилци изпуснаха така ценния си аванс твърде лесно

Лил победи Марсилия с 2:1 в драматичен сблъсък, от който зависеше разпределението на квотите за евротурнирите във френската Лига 1. След успеха Лил е само на две точки зад четвъртия Монако.

Марсилци спечелиха първата част след попадение на Джонатан Клаус. То падна в 29-ата минута. Клаус бе изведен по прекрасен начин от Руслан Малиновски при една от бързите атаки на гостите. Той запази спокойствие при завършващия удар и прехвърли стража на домакините.

В 50-ата минута Лил изравни в резултата. Точен за домакините бе Джонатан Дейвид, който реализира дузпа отсъдена за нарушение над Карлос Балеба, който се възползва от неразбирателство в отбраната на Марсилия.

В 60-ата минута Марсилия поведе за втори път в резултата чрез Алексис Санчес, но попадението бе отменено заради засада.

В 72-ата минута Лил обаче успя да отбележи и да вземе аванс в срещата. Джонатан Бамба засече центриране на Реми Кабеля, което дойде след нова грешка на марсилци.

Марсилия пропусна невероятен шанс да задмине Ланс и да се изкачи на втората позиция, която дава директна квота за групите на Шампионска лига. Третата позиция, на която марсилци се намират, дава право на участие в “турнира на богатите”.