Феновете на Локо (ГО) настояват за дискусия с кмета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Обезпокоени от задълбочаващата се криза, привържениците на втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) за пореден път настояха за среща с кмета на града Добромир Добрев, на която да бъде дискутирано бъдещето на клуба.

Подобен апел имаше още преди няколко месеца, но кризата с коронавируса и последвалото прекратяване на първенството във Втора лига провалиха провеждането и.

Феновете са притеснени от случващото се в лагера на Локо – тимът се представя крайно неубедително и остана без победа в първите си шест мача. Горноряховци са предпоследни във временното класиране със скромния актив от 2 точки, колкото всъщност има и закотвилият се на дъното Нефтохимик (Бургас).

Тази вечер Локомотив приема смятания за основен фаворит за промоция Пирин (Благоевград).

Атмосферата стана още тягостна, след като очакваният избор на нов Управителен съвет се провали. Общината пък така и отказва да се ангажира по-сериозно с разрешаването на проблемите.

„Фен клуб „Локомотив” не приема опитите на отговорни фактори да прехвърлят отговорността за слабите резултати на старта на първенството върху привържениците на клуба,” се казва в призива на привържениците.

“Изказаните критични оценки, в голямата си степен основателни и градивни, не може да се явяват пречка за структуриране на нов Управителен съвет с активното участие на кмет и Община. Фен клуб „Локомотив” инициира среща с кмета на община Горна Оряховица на откритите площи около стадион „Локомотив” в удобно за него време.

“Очакваме в спешен порядък да се насрочи дата и час от кмета Добрев, на която да поговорим относно визията за развитие на клуба и спешните мерки за излизане от кризата. Футболен клуб „Локомотив” ГО, е имало, има и ще го има, докато ни има нас феновете му, защото футболът е за хората.

“Но, както и самите Вие заявихте по време на ОС, той е и емблема на нашия град, поради това историята му е неразривно свързана и в нея се отбелязани всички управлявали Община Горна Оряховица през годините. Как Вие ще бъдете записани там, като гробокопачи на емблемата на нашия град или, като хора помогнали за нейното съхранение, е Ваш избор и оставяме на Вашата съвест.”