Феновете на Ман Юнайтед на бунт, 1 февруари ще бъде съдбовна дата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феновете на Манчестър Юнайтед готвят масивен протест срещу фамилията Глейзър, чието притежание е популярният клуб.

Обвиненията са доста сериозни и засягат недостатъчните инвестиции в тима, при положение, че собствениците са източили от него средства на стойност повече от милиард паунда.

По данни на английските медии, негативното отношение към семейство Глейзър все повече се засилва, като ескалацията на напрежението се очаква да доближи своя връх на предстоящата среща между Юнайтед и Уулвърхамптън Уондърърс, която ще се проведе през първия ден на февруари.

Очаква се при домакинството на Манчестър Юнайтед голяма част от привържениците на „червените дяволи“ демонстративно да напуснат местата си на трибуната, като за тази демонстрация е избрана точно 58-та минута от старта на предстоящия двубой. Тази цифра има специално значение, тъй като се свързва с първата загуба на отбора от Бърнли от 58 години досега, която имахме възможност да наблюдаваме на “Олд Трафорд” през изминалата седмица.

И още едно друго събитие от историята на клуба също прави числото 58 специално за неговите фенове – катастрофата в Мюнхен през 1958-ма година. Тогава, след опит за кацане на пистата, самолетът се разбива, а една немалка част от футболистите на отбора по онова време загиват.