Феновете на Ман Юнайтед с нова победа над Глейзър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците прогониха спонсор, готов да излее в клубната каса 200 милиона паунда

Гневните протести на привържениците на Манчестър Юнайтед срещу собствениците на клуба – фамилия Глейзър, са донесли на Червените дяволи пропусната печалба в размер на 200 милиона паунда, твърди Guardian.

Крахът на ултра-комерсиалната Суперлига не успя да потуши недоволството сред феновете, които подновиха своите протестни действия срещу маститите американски бизнесмени, стартирали още през 2005 година, когато Глейзър закупиха контролния пакет акции на “Олд Трафорд”.

Хиляди разгневени привърженици на Юнайтед окупираха клубния стадион часове преди очакваното с голям интерес дерби с Ливърпул миналата неделя.

Но протестите не свършиха с това. Феновете на Червените дяволи започнаха кампания, целяща да бойкотира продажбата на всякакъв вид артикули, обръзани с клубната марка.

Всички тези действия на привържениците са довели до отказ от спонсорство от страна на британската компания за онлайн търговия с козметика The Hut Group (ТHG).

Базираната на летище Манчестър фирма се уплашила от подетите действия на феновете и отдръпнала оферта на стойност 200 милиона паунда.