Феновете на Ман Юнайтед с “приятелски” съвет към собствениците
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците на Червените дяволи дадоха срок на богаташите да отговорят на исканията им до петък

Тръстът на привържениците на Манчестър Юнайтед изпрати писмо до един от собствениците на клуба – Джоел Глейзър, в което посочиха исканията си,  давайки на ръководството време за отговор до петък.

Феновете добавят, че съветват босовете да се вслушат в техните искания ако не искат случилото се вчера да не се превърне в редовно събитие.

Протест срещу собствениците доведе до отлагането на дербито от 34-ия кръг на Висшата лига срещу Ливърпул.

Хиляди се събраха около “Олд Трафорд”, а около 200 фена дори влязоха в стадиона и нахлуха на терена часове преди мача. Те бяха обсадили и хотела, където бяха играчите на Юнайтед, които така и не тръгнаха за стадиона.

“След вчерашните събития вярваме, че вашето внимание е насочено напълно към въпроса какво ще се случи в Манчестър Юнайтед”, се казва в писмото.

“Искаме да бъдем ясни, че никой не иска случилото се вчера на “Олд Трафорд” да се превърне в редовно събитие. Ние сме футболни фенове и искаме да подкрепяме нашия отбор.

“Не искаме да прекарваме почивните си дни, протестирайки извън нашия стадион. Това, което се случи, беше кулминация на 16 години, в които вашето семейство като собственик на клуба ни докара до дългове и западане. Повече от всякога се чувстваме игнорирани.

“В тези 16 години нито един от членовете на фамилия Глейзър не благоволи да проведе разговор с нас – тръста на привържениците. Мнозинството от хилядите присъстващи на протеста изразиха своя глас мирно. Подкрепяме правото на феновете да протестират в рамките на закона и не оправдаваме актове на насилие”, се казва още в писмото.

Привържениците дадоха и своите искания: “Никой от нас не иска това да продължава. Така че трябва да намерим начин да продължим напред и имаме план с четири точки, за да се случи това:

1. Включете се и подкрепете инициираното от феновете разглеждане на футбола от страна на правителството и го използвайте като възможност за промяна на сегашната структура на собственост в полза на привържениците.

2. Веднага назначете независими директори в ръководството, чиято единствена цел е да защитават интересите на клуба като футболен клуб, а не на акционерите.

3. Работете с тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед и феновете като цяло, за да бъде внедрена акционерна схема, която е по-достъпна за всички и в която акционерите имат същите права за гласуване като тези, които притежават във фамилия Глейзър. Ако има апетит сред феновете, трябва да приемете и да не оказвте съпротива на това делът на Глейзър в клуба да бъде намален или изцяло изкупен.

4. Съгласете се на консултации с притежателите на сезонни билети за всички съществени промени, засягащи бъдещето на нашия клуб, включително и турнирите, в които участваме. Изискваме отговор на плана публично и писмено до петък. Това е единственият начин да преодолеем този проблем. Съветваме ви да го направите.”