google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадион "Ататюрк" може да поеме 75 хиляди, но заради мерките за безопасност, ще бъдат допуснати не повече от 72 000 зрители на двубоя.

Тазгодишният финал в Шампионската лига включва отборите на Манчестър Сити и Интер. Двата гранда съответно от Англия и Германия ще премерят сили на 10 юни на олимпийското съоръжение “Ататюрк” в Истанбул. Стадионът е най-големият в цяла Турция и може да побере 75 000 души.

От УЕФА обаче излязоха със становище, че заради мерките за безопасност, ще бъдат допуснати не повече от 72 000 зрители на двубоя. Привържениците на двата тима вече започнаха работата по намирането на билети. Вече бе обявено от изданието “The Athletic”, че за феновете на двата клуба ще бъдат отпуснати по 20 000 билети на отбор.

Все още обаче не е спомената цената на пропуските за срещата, но предвид ограничените места много запалянковци няма да имат възможността де присъстват на спектакъла. В този ред на мисли изниква въпросът къде ще отидат останалите 32 000 билети. Европийската футболна централа оповести, че ще бъде пусната томбола на официалния си сайт, в която 7500 късметлии ще могат да се сдобият с билети.

И все пак остават още 24 500 свободни ценни хартийки. Тези бройки ще бъдат изцяло разпределени на представители на УЕФА, неини спонсори, телевизионни представители и други специални гости, имащи желание да наблюдават финала в Истанбул.