Феновете на Тотнъм също поискаха промяна с масови протести
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците на "шпорите" са недоволни, че мнението им се игнорира

Привържениците на Тотнъм последваха тези на Манчестър Юнайтед и поискаха промени в управлението на клуба. Феновете на “шпорите” представиха план с искания и отчетоха като един от проблемите игнорирането на мнението им. От тръста на привържениците на Тотнъм, представящ над 22 000 души, разкриха, че са отказали среща с президента на тима Даниел Леви, тъй като искат директен разговор със собствениците на клуба.

“От шестте клуба, които се опитаха да се отделят и да създатат Европейска Суперлига, ръководството на Тотнъм все още не е признало размера на своята грешка и не се е извинило на привържениците си. Това бе тежък удар по репутацията на отбора, а е възможно да има и допълнителни последствия от опита за отделяне. Изпълнителният съвет, който взе това решение, е необходимо да понесе отговорност. Това е причината, след консултации с нашите членове, да поискаме неговата оставка”, се казва в изявление на тръста.

“Ние продължаваме да работим за това интересите на привържениците се взимат под внимание, но няма комуникация с ръководството на клуба. Искаме среща със собствениците на Тотнъм. За да сме ясни, ще уточним основните точки, по които ще говорим на подобна среща. Вярваме, че инцидентът със Суперлигата демонстрира, че Изпълнителният съвет е загубил яснота относно фундаменталния факт, че Тотнъм Хоспър на първо място е футболен тим. Ясно е, че единственият начин да подсигурим, че футболът е в основата на всичко, е да включим феновете в структурата на клуба по отношение взимането на решения”, се пише още в съобщението.

Феновете на Тотнъм имат шест конкретни искания, сред които привържениците да бъдат включени при взимането на важни решения, като също така желаят собствениците публично да заявят, че всякакви разходи или глоби, причина за които е решението да се включат в Суперлигата и след това да я напуснат, ще бъдат заплатени директно от тях, а не от касата на клуба.