ФИФА кани Интер Маями и Меси на Световното клубно първенство?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Последната квота за турнира ще може да бъде дадена на специално избран отбор

През лятото на 2025 г. Световното клубно първенство ще се проведе за първи път в САЩ, като това ще бъде най-големият и амбициозен формат на турнира досега. Осем месеца преди началото на състезанието, 30 от общо 32 участващи отбора вече са известни. Един от последните два отбора ще бъде победителят в Копа Либертадорес 2024, представляващ КОНМЕБОЛ (Южноамериканската футболна конфедерация), докато последното място ще бъде предоставено на клуб, избран от ФИФА чрез специална покана.

Тук възникват спекулации, че ФИФА може да покани Интер Маями, отборът, за който играе Лионел Меси. Интер Маями не се е класирал по традиционния начин, тъй като не е спечелил Шампионската лига на КОНКАКАФ през последните четири години, което е необходимо условие за участие. Въпреки това, ФИФА е решена да включи отбора на Меси в състезанието, за да привлече допълнително внимание към турнира, както и да увеличи неговия престиж.

Тази възможност предизвиква голям интерес, тъй като Лионел Меси е световна суперзвезда, а участието му в Световното клубно първенство би добавило значителен заряд на събитието, особено като се има предвид, че турнирът ще се проведе в САЩ, където футболът е в подем.