google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият бранител на фалиралия ЦСКА Сивард Спрокел спечели голямо дело срещу ЦСКА-София във ФИФА.

“Червените” са принудени да платят на бившия си играч 167 000 евро + лихвите от 2015 г насам. Това става ясно от решението, което е взето на 13 февруари тази година. ЦСКА е глобен и от ФИФА с 15 000 швейцарски франка, информира Спортал.

Българският клуб разполага с 30-дневен срок да заплати дълга към футболиста и наложента глоба от ФИФА. В случай, че това не се случи, ФИФА е наредила на БФС да забрани на “червените” да регистрират нови играчи. От ДК на ФИФА също правят уточнение, че при отказ на футболната ни централа да приложи тази санкция, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

ЦСКА-София има 21-дневен срок, за да обжалва пред КАС решението на ФИФА. Делото бе заведен от Спрокел, тъй като адвокатите на Спрокел настояваха, ЦСКА-София да бъде признат за спортен наследник на фалиралия ЦСКА. Тяхната теза бе, че този отбор използва името, цветовете и емблемата на фалиралия ЦСКА, като също така е припознал и всички титли и купи.

ФИФА реши да признае ЦСКА-София за спортен приемник на фалиралия клуб по отношение на дълговете. Така ръководството на ЦСКА-София няма друг избор, освен да заплати наложената глоба най-скоро време, ако не иска да има сериозни последствия.