ФИФА обяви програмата за Междуконтиненталната купа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид ще изиграе само един мач - този за трофея на 18 декември

Първото издание на новата ежегодна Междуконтинентална купа на ФИФА за клубни отбори ще включва пет мача, като финалът е планиран за 18 декември в Доха, Катар. Победителят в Европейската шампионска лига, Реал Мадрид, ще играе директно на финала.

Турнирът, обявен през декември миналата година, замества ежегодната Световна клубна купа и ще се провежда на всеки четири години, като първото издание на Световното клубно първенство с участието на 32 отбора е насрочено за 2025 г.

Първият мач от новия турнир ще се проведе на 22 септември, когато победителят в Шампионската лига на Азия, Ал Аин, ще играе срещу шампиона на Океания, Оукланд Сити. Победителят ще се изправи срещу Ал Ахли, шампион на Африка, на 29 октомври в Кайро. След тези етапи, действието се пренася в Доха, където на 11 декември ще се проведе сблъсък между победителите от КОНМЕБОЛ Либертадорес за 2024 г. и мексиканския Пачука.

Победителите от тези мачове ще играят в турнира за Купата на претендентите, като победителят ще се класира за финала срещу Реал Мадрид на 18 декември. Тази дата съвпада с националния празник на Катар, като също така отбелязва и две години от Световното първенство по футбол през 2022 г., проведено в страната.