Добави коментар
Фичо има пълно доверие на Стойчо Младенов и помощниците му

Новият изпълнителен директор на ЦСКА София Филип Филипов заяви, че не се съмнява, че треньорският щаб, предвождан от Стойчо Младенов, ще успее да спечели шампионската титла.

50-годишният бивш играч на Армейците, който стана шампион на България през 1997 година, не скри, че е необходимо да се търси по-добра комуникация с медиите и феновете.

Ето и какво сподели Филипов в интервю за Дарик радио:

– От вчера сте изпълнителен директор на ЦСКА, какво е чувството да се завърнете на „Армията“ след толкова дълго време?

– Чувството е уникално. За мен ЦСКА е моят отбор, в който съм израснал като дете и ме е формирал като характер и личност. Много добре се чувствам, щастлив съм. За мен ще е чест и огромна отговорност да работя за ЦСКА.

– Отговорностите да сте директор са много по-големи от това да сте футболист. Ще успеете ли да се справите? Каква е вътрешната Ви нагласа?

– Аз съм убеден, че мога да се справя. Изпълнявах подобна длъжност три години във Вихрен, когато бях и треньор, и директор на отбора, но разликата е голяма без да искам да обиждам Вихрен. ЦСКА е много голяма институция, голямо име. Работата и отговорностите са много по-големи.

– Собствениците смениха цялото ръководство. Сега пред вас е поставен един бял лист. Какво трябва първо да се напише на него в новото начало?

– Аз от днес започнах работа. Още не съм толкова добре запознат с обстановката, но със сигурност има неща които могат да се подобряват. Започва се здрава работа от днес и се надявам ЦСКА да върви във възходяща линия.

– Ще работите със Стойчо Младенов, с когото сте печелил титла и купа като футболист. Като че ли г-н Младенов е последният коз, в който собствениците имат надежда да промени мисленето и играта на ЦСКА.

– Стойчо Младенов първо е доказан треньор с много добър щаб, доказал се не само в България, но и чужбина. Стойчо Младенов е доказано име, човек, който може да мотивира играчите, носи положителна енергия, положителен заряд. Голям капацитет е във футбола. Винаги съм го уважавал. Бил ми е треньор и мисля, че ще направим много добър екип с него и неговия треньорски екип.

Филип Филипов: "Целта е само една - първо място!" 2

 

– В кръга на шегата Вие сега ще сте шеф на бившия ви треньор

– Не, няма да съм му шеф. Това е неточно за случая понятие. Аз имам моя ресурс, за който да отговарям, той си отговаря за цялото спортно-техническо действие на отбора. Не мога аз да му бъда шеф.

– Ще има ли достатъчно време за г-н Младенов да наложи всичко, което е научил до този момент като треньор и да обедини всички около идеята ЦСКА?

– В ЦСКА време няма. Вдругиден е мачът. В движение стават нещата. Щом Стойчо Младенов се е захванал, ще се справи. Самото му присъствие говори само по себе си за целите на отбора. Целта е една – първото място, така че време няма да има, но с съм убеден, че ще се справи с опита, който има.

– Както казахте време няма. Ако ЦСКА отпадне още в първия кръг със сигурност ще е проблем за всички, които обичат отбора?

– Проблем ще е за абсолютно всички. Аз съм оптимист. Мисля, че ЦСКА ще продължи напред и ще радва феновете си, които са много важна част от отбора. Вариантът за загуба не го обсъждаме, дано не го мислим и после.

– Господин Филипов няма да подминем една тема, защото малко преди да станете изпълнителен директор на ЦСКА в личния си профил в една от социалните мрежи бяхте написал, че ако господин Ганчев не е начело на ЦСКА, едва ли не отборът е щял да се превърне в „просяците от Герена“. Много хора обиди това ваше квалифициране. Какво общо имахте предвид с думата „просяци“?

– Не съм искал никого да обидя. Ще ви кажа какво имах предвид. Моето лично мнение е, че господин Ганчев пое ЦСКА в най-трудния момент в историята на ЦСКА, спаси го от фалит, прави много неща за клуба, които са видими за тези пет-шест години. С просяците от „Герена“ имах предвид точно това. След 2014 година, след управлението на Батков, в Левски отиват само служебни президенти, изпратени от Бойко Борисов. Дори самият Васил Божков каза, че е изпратен така. Да не говорим за Спас Русев и за други. Това не е само мое мнение. Това е мнение и на левскари. Имах точно това предвид, че ако не беше господин Ганчев, щяхме да сме в същата ситуацията, само че по-лошо. Защото на нас нямаше кой да ни изпраща служебни спонсори, президенти и собственици.

– За финал държа да ви попитам какви са вижданията на новото ръководство за работата с медиите, които правят и невъзможното да могат родните фенове да се информират за нещата около отбора. Ще бъдете ли по-открити, за да се избегнат неверни информации и това да доведе до излишно напрежение?

– Моето лично мнение е, че трябва да има много добра комуникация с медиите, с феновете. В комуникацията се ражда истината. В един диалог се раждат позитивни неща. В личния диалог се раждат негативните неща и напрежение. Затова според мен занапред ще има добра комуникация с медиите, както и феновете.

Добави коментар
Гласувай: