Филип Филипов обясни защо е назначил Томислав Стипич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Директорът на "армейците" заяви, че не обвинява бившия наставник за лошите резултати

Филип Филипов, един от изпълнителните директори на ЦСКА , разясни как клубът е взел решението да назначи Александър Томаш за треньор. След като загубиха важен мач срещу 1948 на 2 юни и не се класираха за европейските турнири, ръководството имаше само седмица за избор на нов треньор. Обсъдени били шест варианта и в крайна сметка избрали Томислав Стипич заради неговото свободно мислене и офанзивен стил на игра.

Филипов обясни, че клубът не обвинява само Стипич за слабите резултати и че вината е споделена между ръководството, треньора и играчите. Въпреки това, след три поредни загуби и психическия срив на отбора, се наложило Стипич да бъде сменен с Александър Томаш, когото Филипов дълго време е харесвал като треньор. Томаш е избран заради неговата способност да изгражда отбори, спортно-техническата му подготовка и увереността му в критични моменти.

Филипов подчерта, че решението да назначат Томаш е изцяло негово и той вярва, че това е правилният човек за изваждане на ЦСКА от трудното състояние и постигане на успехи.