Финалистите от ШЛ се присъединяват към Германия в четвъртък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Йоаким Льов ще може да разчита на Хавертц, Вернер, Рюдигер и Гюндоган в контролата с Латвия на 7 юни

Германският национален отбор ще бъде подсилен в четвъртък, когато ще се присъедиянт играчите, взели участие във финала на Шампионската лига в събота вечерта. Трима от играчите са от Челси, който спечели трофея, а четвъртият е Илкай Гюндоган от Ман Сити.

Антонио Рюдигер, Кай Хаверц и Тимо Вернер ще бъдат в отлично настроение след триумфа в ШЛ. Първо те трябва да се върнат с Челси в Англия, след което ще отпътуват за австрийския зимен център Зеефелд. Футболистите няма да подлежат на карантина, тъй като ще стоят по-малко от 24 ч. в Англия. Обединеното кралство е приемано като рискова зона с висока степен на опасност заради различните щамове на коронавируса и за пристигащи в Австрия, по-дългият престой там би означавал двуседмичен карантинен период. Затова и четиримата ще престоят по-малко от денонощие след прибирането си от Порто. Така и четиримата играчи ще бъдат на разположение на Льов за контролата с Латвия на 7 юни.

Халфът на Байерн – Леон Горецка, ще се присъедини към националния тим на Германия във вторник, след като се лекува от мускулна контузия, докато Тони Кроос трябва да даде негативен тест за COVID-19 след инфекция, за да може да пътува.