Фиорентина наказа ужасяващ Милан с 2:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Виола победи у дома след мач с три изпуснати дузпи

Фиорентина постигна драматична победа с 2:1 над Милан на стадион „Артемио Франки“ в изключително оспорван двубой от Серия А. Това бе едва втората победа за „Ла Виола“ през този сезон, която ги изкачи на 11-о място в класирането с 10 точки.

Мачът започна с високо темпо, а в 20-ата минута ВАР се намеси, когато бе отсъдена дузпа за домакините след нарушение на Тео Ернандес срещу Додо. Мойс Кийн пое отговорността да изпълни, но Майк Менян спаси удара и запази нулевото равенство. Малко по-късно Кийн отбеляза гол, но той бе отменен заради засада.

В 35-ата минута бившият играч на Милан, Ясин Адли, откри резултата с красив удар, който се отби в лявата греда и влезе във вратата на Менян, с което направи 1:0 за Фиорентина.

В края на първото полувреме и Милан получи дузпа за нарушение на Лука Раниери срещу Тиджани Райндерс. Тео Ернандес обаче не успя да преодолее Давид де Хеа, който спаси с лекота.

В началото на второто полувреме Кийн отново вкара, но голът му бе отменен за втора засада. Малко след това, в 54-ата минута, Милан получи втора дузпа след грубо нарушение на Кийн срещу Матео Габия. Тами Ейбрахам изпълни, но Де Хеа отново спаси.

Милан успя да изравни в 60-ата минута с феноменален удар на Кристиан Пулишич, който засече перфектно центриране на Тео Ернандес за 1:1. Но равенството не се задържа дълго. В 75-ата минута Фикайо Томори загуби борбата за висока топка с Кийн, а Алберт Гудмундсон се възползва и с удар в близкия ъгъл на Менян направи 2:1, осигурявайки победата за Фиорентина.