Флориан Вирц може да поведе Германия към титлата на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вирц се наслади на незабравим сезон с Байер Леверкузен и е в страхотна форма

Полузащитникът Флориан Вирц се очаква да бъде една от звездите на Евро 2024. 21-годишният футболист направи страхотен сезон за Байер Леверкузен, който спечели Бундеслигата за първи път в историята си. Вирц е желан от най-големите клубове в света и се спекулира, че догодина ще премине в Реал Мадрид. Сега обаче неговият фокус е насочен изцяло върху домашното Европейско първенство.

Номер 10 на Леверкузен е страхотен подавач, който често прокарва опасни топки зад противниковите защити. Роденият в Пулхайм обаче не е просто плеймейкър. Той е дрибльор и голмайстор, което демонстрира през сезон 2023/24. С впечатляваща техника и скорост, халфът изглежда съвършен на толкова млада възраст. Със сигурност ще има много интерес към звездата на Леверкузен през следващите месеци – особено ако той впечатли на Евро 2024.

Евро 2024 ще бъде първият голям международен турнир за Вирц, след като контузия го извади от Световното първенство през 2022 г. в Катар. Този път обаче той ще бъде ключова фигура, тъй като участва във всичките шест приятелски мача след назначаването на Юлиан Нагелсман за мениджър на Германия през октомври миналата година.

За играч, който е регистрирал 91 гола в само 152 мача на клубно ниво, очаква се Вирц да бъде на високо ниво за Германия. В момента той е отбелязал само веднъж в 16 изяви. Талантливият младеж е записал четири асистенции за националния тим, като две от тях бяха миналата година в мачове срещу Япония и Турция.

Вирц ще се надява да окаже влияние в двубоите на Германия от група А на Евро 2024 с Шотландия, Унгария и Швейцария. Но младата звезда изглежда, че има качествата да поведе Бундестима към триумф на Европейското първенство и ще видим дали може да понесе тази отговорност.