Франция – Белгия приковава вниманието на 1/8-финалите на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На старта на директните елиминации като други много оспорвани сблъсъци може да отличим Австрия - Турция и Швейцария - Италия

В сряда приключи груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия с изиграването на последните 4 срещи от групи E и F. Вече са ясни всички 1/8-финални двойки в турнира, като най-големият сблъсък е между Франция и Белгия. Двубоят е насрочен за 1 юли от 19:00 ч. в Дюселдорф. Иначе 1/8-финалите на турнира стартират на 29-ти юни с мача между Швейцария и Италия.

Франция завърши на второ място в група D с една победа и две равенства. Те победиха Австрия с 1:0 в първия кръг с автогол. Във втория кръг “петлите” завършиха наравно 0:0 с Нидерландия, а мачът им от третия кръг с Полша приключи при реми 1:1 с единствения гол от френски играч в турнира, отбелязан от Килиан Мбапе от дузпа. Време ли е Франция да вкара първия си гол от игра в мача с Белгия?

“Червените дяволи” завършиха груповата фаза с резултат 1 победа, 1 реми и 1 загуба. Те започнаха кампанията си с шокираща загуба с 1:0 от Словакия, след което победиха Румъния с 2:0, преди да направят равенство 0:0 с Украйна. Ако не беше VAR, нападателят на Белгия Ромелу Лукаку щеше да има три гола на сметката си. Въпреки че не отбеляза, той върши доста прилична работа в атака, а същото важи и за колегите му в офанзивен план Джереми Доку и Леонардо Тросард.

Въз основа на това, което видяхме досега от тези два отбора, мачът Франция срещу Белгия вероятно няма да предложи много попадения. Франция залага на стабилна игра в защита, изисквана от мениджъра Дидие Дешан. Офанзивените им футболисти не са на необходимата висота до момента, но пък Гризман и Мбапе може да се разиграят срещу белгийците.

В останалите 1/8-финали на Евро 2024 като много оспорвани сблъсъци може да отличим Австрия – Турция и Швейцария – Италия. В някои от срещите пък има ясно изявени фаворити, като например Португалия – Словения, Испания – Грузия и Англия – Словакия.

Всички осминафинали на Европейското 2024:

Швейцария-Италия

Германия – Дания

Англия – Словакия

Испания – Грузия

Португалия – Словения

Франция – Белгия

Австрия – Турция

Румъния – Нидерландия