Франция елиминира Португалия след изпълнение на дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Петлите“ вкараха всички свои дузпи, за да продължат напред.

Франция се справи с Португалия след изпълнение на дузпи като двата отбора не успяха да си вкарат гол за 120 минути и така „Петлите“ се класираха на полуфинал на Евро 2024 и ще се изправят срещу Испания. Жоао Феликс изпусна своята дузпата, която коства отпадането на Кристиано Роналдо и компания като това беше последното Европейско първенство на което играе звездата на Португалия.

Не можем да ви кажем много неща за първото полувреме между тези два отбора, защото почти нищо не се случваше. Липсваха чисти голови ситуации като дори липсваха ситуации изобщо като единственият точен удар през първите 45 минути на срещата беше дело на „Петлите“. Съдията Майкъл Оливър също така не показа нито един картон така че най-добре е бързо да забравим за първото полувреме.

През второто полувреме определено беше по-интересно. Първата чудесна възможност за гол се откри пред „Мореплавателите“ в 63тата минута когато Витиня беше оставен напълно непокрит, но неговия изстрел беше спасен от Майк Менян. След това „Петлите“ имаха 2 златни възможности да вкарат, но и те не успяха. Първата се откри пред Рандал Коло Муани в 66тата минута, но защитник на Португалия блокира неговия изстрел в последния възможен момент. Няколко минути по-късно, халфът на Реал Мадрид Едуардо Камавинга получи топката непокрит след рикошен в малкото наказателно поле, но не успя да уцели вратата.