Франция най-накрая победи и отново Белгия е жертвата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дори без много от звездите си, "петлите" надвиха "червените дяволи" с 2:0

Франция успя да се върне на победния път, след като надви с 2:0 Белгия като домакин от мача им в Група А на Лигата на конференциите. Дидие Дешан остави много от звездите си на резервната скамейка, включително Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Тео Ернандес и Юсуф Фофана, но това не оказа негативно влияние на “петлите”.

Франция стигна до първата си победа в редовно реме от юlи месец насам, като последния път го направи именно срещу Белгия на Евро 2024.

Мачът започна с интензивни действия и първата голова възможност не закъсня. В 7-ата минута Кевин де Бройне центрира отлично на далечната греда, където Жереми Люкебакио стреля от малък ъгъл, но Майк Менян спаси удара, който попадна право в тялото му. Французите успяха да открият резултата в 30-ата минута. Осман Дембеле получи топката отдясно и отправи удар, който беше отразен от вратаря на Белгия. Въпреки това, топката попадна при свободния Рандал Коло Муани, който стреля веднага. Въпреки опита на Ваут Фаес да блокира удара на голлинията, топката влезе в мрежата и Франция поведе с 1:0.

В 55-ата минута Дембеле отново беше в центъра на вниманието, като намери Жул Кунде, който отправи мощен удар с десния крак от разстояние. Ударът мина опасно близо до горния ляв ъгъл на вратата на Белгия, но вратарят Коен Кастелс изгледа топката, без да се намеси.

Само две минути по-късно Осман Дембеле направи впечатляващ пробив в наказателното поле на Белгия и завърши с мощен удар, който не остави шансове на вратаря Кастелс, удвоявайки преднината на “петлите”.

Така двата отбора имат по три точки в групата, докато лидер е Италия с шест пункта. Израел остава последен без точка.