Франция няма избор: Трябва да вдигне нивото срещу Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Петлите" ще преследват място на полуфиналите на Евро 2024

Френският национален отбор се промъкна до 1/4-финалите на Евро 2024. “Петлите” срещат Португалия в петък от 22:00 часа наше време в Хамбург. Победителите в турнира от 1984 и 2000 г. до момента не убеждават с изявите си и трябва да вдигнат нивото, за да се класират на 1/2-финалите.

Франция не успя да спечели групата си за първи път от Евро 2012 насам, след победа срещу Австрия и равенства срещу Нидерландия и Полша. В груповата фаза френският тим не успя да се разпише от игра. Те обаче останаха непобедени, а Килиан Мбапе вкара от дузпа в последния си двубой от група D. След това французите победиха Белгия на осминафиналите с 1:0, като Рандал Коло Муани нанесе удар в 85-ата минута, а топката рикошира във Вертонген и влетя в мрежата на белгийците. Така след още едно неубедително представяне в предни позиции, французите се промъкнаха сред най-добрите 8 на Евро 2024.

Селекционерът на тима Дидие Дешан ще се стреми да достигне шести голям финал със своята страна; той стигна до световно първенство и евро финали като играч и участва в два финала на Световно първенство и един на Европейско като треньор. Една от най-титулуваните фигури в световния футбол, Дешан ще бъде нетърпелив да вдигне единствения трофей, който му избягва като треньор. Той беше агонизиращо близо до титлата на европейски финали през 2016 г. при загубата от Португалия с 0:1.

Франция може да се похвали с богатство от таланти в предни позиции, но Килиан Мбапе остава ключовата фигура. Само на 25, не му остава много да постигне в играта, но трофеят от Европейско със сигурност е една от тези цели. Самото споменаване на името на Мбапе всява страх у противниците. Той със сигурност е наясно, че може да се подобри в турнира, както и неговите съотборници, за да отведат Франция до титлата.