Франция отстрани Белгия след късен гол на Коло Муани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Петлите“ победиха „Червените дяволи“ след гол в 85тата минута.

Франция успя да се справи с Белгия като ги победи с 1-0 на Меркур Шпил-Арена в Дюселдорф след гол на Рандал Коло Муани в 85тата минута на мача и „Петлите“ се класираха за ¼ финалите на Евро 2024 където ще играят срещу Белгия или Словения.

Спектакълът който всички фенове на футбола очакваха когато разбраха че Франция ще се изправи срещу Белгия в 1/8 финалите на Евро 2024 не се получи след като двата отбора решиха да играят на сигурно и чистите положения липсваха и пред двете врати.

Първото полувреме не може да бъде запомнено с почти нищо като през второто Франция се опита да реализира с шутове извън наказателното поле, но почти нито един от тях не намери очертанията на вратата което да предизвика поне спасяване, а Ромело Лукаку имаше положение и шутира вътре в наказателното поле, но вратарят на „Петлите“ спаси неговия удар.

Белгия взе пак имаха уникална възможност да вкарат първия гол в мача когато суперзвездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне шутира извън наказателното поле, но Майк Менян запази резултата не променен.

Все пак обаче се стигна до 85тата минута когато резервата Рандал Коло Муани се превърне в герой за „Петлите“ след като неговия шут беше отклонен от зашитник и попадна във вратата на „Червените дяволи“.