Франция победи Белгия с 2:1 и човек по-малко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французите оставиха "червените дяволи" далеч от първите две места в групата

Франция постигна трудна победа с 2:1 като гост на Белгия в мач от група 2 на Лига А на Лигата на нациите. Въпреки че „червените дяволи“ изпуснаха дузпа в началото и имаха числено предимство след червен картон за Франция, те не успяха да се възползват от тези ситуации.

Белгия поиска дузпа в 19-ата минута, когато Уилям Салиба фаулира Люис Опенда в наказателното поле. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, съдията отсъди дузпа. Юри Тилеманс обаче пропусна шанса, като стреля над вратата.

Малко по-късно, в 33-ата минута, Франция получи своя шанс от дузпа. Ваут Фаес игра с ръка в наказателното поле, което доведе до наказателен удар. Коло Муани бе точен от бялата точка и откри резултата за 1:0.

Белгия изравни в добавеното време на първото полувреме чрез Люис Опенда. След ново преразглеждане от ВАР, голът бе признат и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

През второто полувреме Франция отново излезе напред в 63-ата минута. Коло Муани се разписа с глава след отлично центриране от Люка Дин и направи резултата 2:1 за „петлите“.

В 76-ата минута Франция остана с 10 души на терена, след като Орелиен Чуамени получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Тилеманс. Въпреки численото предимство, Белгия не успя да намери път към изравняването.

След този резултат, Италия остава на първо място в групата с 10 точки, докато Франция е на втора позиция с 9 точки. Белгия остава на трето място с 4 точки, а Израел е последен с 1 точка.